Banánové lievance

Ak dostaneš chuť na niečo malé sladké a v chladničke to vyzerá ako po nájazde divokých kmeňov, snáď tam ešte zostalo nejaké vajíčko. K tomu už len banány, 10 minút práce a môžeš mlsať.

Potrebujeme:
3 menšie banány
3 vajíčka
trochu oleja (najlepšie v rozprašovači)

Príprava:
1. Banány rozmixuj ponorným mixérom spolu s vajíčkami.  Ak nemáš mixér alebo sa ti ho nechce vyťahovať z krendenca, môžeš banány rozpučiť vidličkou.
2. Na suchej teflonovej panvici, alebo len s troškou oleja môžeš piecť malé lievančeky. Väčšie neodporúčam, cesto je dosť jemné a trhali by sa.
3. Lievance môžeš podávať s ovocím alebo len tak, sú dosť sladké. Komu to nestačí, môže si ich natrieť džemom alebo posypať škoricovým cukrom.

Alergény:

vajíčka

Alternatíva:
Ak máš chuť na zmenu, skús do cesta pridať strúhaný kokos.